sfaturi pt un first-timer
Salut! sunt student in anul 2 si m-am gandit sa merg si eu in america vara asta sa lucrez. :) pana in momentul de fata am tot vizitat firmele Work and travel din Timisoara..am inceput cu american experience..apoi US travel, ZIP travel, romanian brown elephant, GTS, etc. Sincer sa fiu cea mai ok mi s-a parut brown elephant ( mi-a putut raspunde la absolut orice intrebare si mi-a dat multe sfaturi utile - pers respectiva fusese deja de 4 ori in USA) plus ca e una dintre firmele care iti returneaza toti banii in cazul unui refuz de viza (mai putin taxa de viza si taxa sevis) ..alte firme "daaa.toti banii ii primiti inapoi...mai putin taxa de viza..taxa sevis.. taxa de inscriere de 250 roni si taxa de procesare dosar de 100$" .. :)
In fine..asta presupun ca mai putin conteaza. Ce mi se pare mai dificil este insa alegerea Job-ului...regiunii..etc. sincer imi doresc sa merg intr-un loc unde sunt multi turisti..unde e multa agitatie unde sunt sanse foarte mari sa gasesc si un second job.. cineva mi-a recomandat o zona apropiata de new york ..asta pt ca ar fi cam cel mai ieftin biletul de avion si nu sunt "probleme climatice" ca in florida de exemplu unde din cate am inteles nu e sezon in perioada iunie-septembrie
chiar nu stiu ce sa aleg: un job de genul waiter cu salariu mic dar care include si tips-uri ..sau unul cu salariu fix dar mai mare. Am vazut unele oferte de joburi ok platite ca housekeeper insa din cate am citit pe forum-uri nu prea rezisti - chiar asa de greu sa fie sa dai cu aspiratorul..sa stergi praful..sa schimbi lenjeria si ce mai implica in rest..? nu stiu ce sa zic.
ah..si inca o dilema. am primit un catalog cu joburile ce vor fi anul acesta la targurile din bucuresti, cluj si iasi. nu am vazut cine stie ce ..sincer sa fiu..insa ce m-a pus pe ganduri a fost chiria care mi s-a parut destul de mare fata de ce am citit de anii trecuti (in sensul ca preturile se invart undeva de la 70 la 200 de dolari pe SAPTAMANA..o medie fiind undeva pe la 100$ ..asta mi se pare cam mult)
PLEASE orice sfat in privinta jobului..locatiei..cazare...mancare..distractie... ORICE e bine venit.
Multumesc anticipat.
Salut
Mi s-a parut ciudat sa-ti citesc post-ul, cu exact aceleasi nedumeriri ma frasuiesc si eu :"> Studenta in anul 2 si eu, first timer also. Pana nu de mult mi-era clar unde vreau sa ajung, acum iar sunt in dilema. Daca nu te superi, ai vrea sa stam de vorba pe mess? [...] Toate bune!
buna adina?u ce agentie vei
buna adina?u ce agentie vei merge in us si in ce zona?
sfaturi
salutare eu merg cu student travel dintre toti mi s-au mai parut cei mai onesti si mai serios neau dat detaliile necesare , eu vreau sa merg in new hampshire hampton beach as vrea server dar nu prea au joburi de genu asta si asa sunt nevoita sa aleg housekeper cine mai merge in aici sa dea un semn !
bafta tuturor!
replay
salut ....am citit anuntul tau..... eu sunt tot un first-timer....am vb cu cineva care mi-a aratat o oferta de job undeva la 4 h distanta de new york , poti sa lucrezi 80 de h /week la acel angajator, poate chiar mai mult ...,,din cate am inteles anul trecut a fost un maxim de 124h /week , ........chria este de 65$/week, locuinta la 5 minute de locul de munca, e super ok......dk vrei sa discutam pe mess bigmaster_marius@yahoo.com
First timer California
hey ma bucur k am gasit aici o discutie asha utila..... eu m-am inscris ieri la American Experience pentru un job in California, San Diego k "bike transportation for visitors to city" asa se numeste jobul. DAR..
Am constatat apoi k p job offer nu e trecut decat numele firmei angajatoare.... no tel number.. no adress no fax no contact.....:-? in afara k am intrat p siteul firmei ce mai pot sa fac?
Astept si eu un raspuns k inca mai am 4 zile in care ma pot razgandi si sa aleg alt job sau alta agentie..... thx a lot
PS: orice info despre California sau San Diego e f f binevenita
Despre california
Salut! suna ok jobul. insa ce pot eu sa iti spun si sa te sfatuiesc (nu din proprie experienta..din auzite..si din experienta unor prieteni care au mai fost in california) e sa alegi totusi alt stat. Din cate am inteles in california si in florida vara nu e sezon din cauza caldurii excesive si a uraganelor (care mai apar din cand in cand.. :) ). Cunosc pe cineva care a fost plecat in california cu viza H2B ..a stat acolo toamna..iarna si inclusiv primavara..din cate am inteles...la sfarsitul primaverii cand el se pregatea sa plece, multe hoteluri, restaurante se inchideau deoarece si sezonul se inchidea practic.(daca el m-a mintit pe mine ..si eu te mint pe tine..desi nu ar fi avut de ce) Acuma nu spun ca vei gasi un stat pustiu..pt ca nu e nici pe departe asa..dar iti spun sincer ca nu faci atatia bani cati ai face in sezon..sau pe coasta de est unde vremea e mult mai buna pe perioada verii. Plus ca nu vei rezista mult daca trebuie sa lucrezi afara..trust me.. daca in romania ti se par insuportabile unele zile caniculare din timpul verii..gandeste-te ca acolo e de 2 ori mai rau..Acuma nu stiu ce sa zic...eu asta am auzit cam de la majoritatea care au fost acolo..toti mi-au recomandat sa evit zona..in primul rand pt ca biletul de avion e mai scump si in al doilea rand problema cu clima..lipsa turistilor pe perioada verii..etc.
Cat despre american experience..am auzit si bune dar si foarte rele..nu te-as putea sfatui daca ai ales bine sau nu. Eu am umblat pe la toate si am ascultat ce au avut de zis toti pana m-am hotarat..cred ca asa ar trebui sa faci si tu..si nu te lua dupa persoanele care spun "sa nu mergi cu firma X ca EU cand am fost nu am avut jobul promis" sau dimpotriva... totul depinde de tine....de cum te intelegi cu angajatorul...cum e acesta..cu alte cuvinte depinde de noroc.. cred ca toti care mergem riscam. gandeste-te ca norocul altuia nu e si norocul tau..sau ghinionul altuia nu va fi si ghinionul tau!
Take care!
Foarte multe joburi pentru
Foarte multe joburi pentru California poti gasi aici :
http://ciee.org/destinations/Jobs.aspx?DestinationID=102&EventID=52
Joburile sunt oferite in cadrul unui targ de joburi Work and Travel organizat de GTS la Cluj pe 22 martie.
Detalii despre targ poti gasi pe pagina
http://ciee.org/destinations/Description.aspx?DestinationID=101&EventID=52
salut! adiii ati dau
salut! adiii ati dau dreptate cu florida, dar as vrea sa te contrazic in legatura cu california, pentru ca ai pus problema foarte general. eu am fost vara trecuta in california, granita cu nevada, zona Lake Tahoe,mai exact Kings Beach, am avut 2 joburi, dar vreau sa iti spun ca sezoanele "busy" de acolo sunt vara si iarna, vara e cald, soare, lacul, cazinouri, cat despre iarna multa zapada, foarte multe partii de schi.
mai multe detalii YM: rooney_71
Hawaii .... sau USA land?
am postat mai sus un anunt luna trecuta dar in urma unui studiu foarte amanuntit am decis sa anulez plecarea in california si m-am indreptat spre hawaii la mcdonalds....8$ p ora.....DAR iarasi nu sunt prea multumit...
as vrea sa sthiu impresii despre hawaii deoarece nu am gasit p nimeni care a fost si dak ma sfatuiti sa imi caut alt job din nou ..... m-am gandit k p coasta de est e full de studenti de asta caut ceva pe partea de vest
Va multumesc si pt cine are mai multe info pt mine sau care merge in Hawaii insula Maui putem vbi pe mess "alexdamyano"
MS anticipat
Hawaii sau USA land
Nu merita sa dai banii pe drumul pana in Hawaii pentru un job de 8$/h. Te-ai interesat cat te costa sa ajungi in Hawaii? Cred ca mai scoti in jur de 1000$ lejer din buzunar. Aaa, daca vrei sa impusti doi iepuri, sa te si plimbi prin Hawaii si sa ai si un job, ok. Dar daca vrei doar sa faci niste bani pe vara si sa te mai si intorci poate cu ceva, nu te duce in Hawaii.
Du-te undeva unde poti ajunge cu Greyhound-ul. Aterizezi in New York, te sui in autobuz si in maxim 1 zi (si cu mai putin de 100$ platiti) ajungi la mai toate destinatiile de pe Est. Si ce daca e plin de studenti? Forta de munca este foarte mobila in SUA. Azi angajatorul are atatia angajati, maine se trezeste ca-i pleaca vreo cativa. Mai ales in joburile astea asa "low paid". Intotdeauna o sa fie loc si pentru tine undeva. Job la Mac de 7-8$/h poti gasi in primul oras in care pui piciorul in SUA.
Recomand foarte serios sa
Recomand foarte serios sa suni angajatorul inainte sa pleci in state. Sa te asiguri ca macar exista, si stie de tine. Mai ales daca pleci cu American Experience si cu sponsorul CHI. Ia legatura si cu alte persoane care mai merg acolo, vezi ce zic si ei.
Oricum, sa te feresti de zone in care nu se inghesuie studentii sa plece.
san diego
hey..si eu tot akolo merg...:D...eu m-am int asa cat decat..zona e destul de ok si poti sa gasesti f usor mai ales pe perioada verii a second job;)..daca vrei sa mai vb uite: dj_gratzy (p yahoo)
job
WWW.HIGHSIERRAPOOLS.COM/2008
Noi am fost acolo vara trecuta, a fost super......ai info despre noi acolo daca esti interesat.
It is so good and
It is so good and attractive as a result of being made by a stylish designer or more. None can say no in front of so popular and chic louboutin uk.There are some multifunction pockets inside these christian louboutin uk sale. They can provide you our equal part style, and they are fashionable and useful.christian louboutin is one of the four playable survivors in Left 4 Dead 2. He was a high school health teacher and coordinator for the freshman football team before the Infection hit his hometown of Savannah.
Each and every woman wants
Each and every woman wants to possess a coach bag. coach factory outlet online This brand of handbags will not price you a great deal of cash.Coach is a leading American designer and maker of luxury lifestyle handbags and accessories.There is no doubt that here coach factory outlet is the exact place you should visit.You might have seen plenty of greatest quality bags into your entire life span but when it comes to the coach factory outlet store they are remarkably efficient, versatile and carved bags beyond your imaginations.
If you do not know design
If you do not know design can be the most fashionable this fall, consider a glance on coach factory outlet! This summer, you have a wide range of options, because there are numerous designs, you can find from.coach factory outlet online is a fashion brand to ensure its quality. With designer coach shoulder bags, you will always attract people's attention. The bags will emphasize your personal style and taste.coach factory online is one of the most popular and successful leather brands in the U.S. market.Coach stands for the most-admired innovative style and conventions in American fashion.
In a word, buying at coach
In a word, buying at coach factory online on the net is extra handy and dependable than other outlets. Now I dont have adequate bucks to go in another country, but I undoubtedly adore the coach products.Coach from coach factorywins the favor for durability and exquisite workmanship in making bags in the vogue field. Though the design is relatively simple.

Sfaturi
1. Este bun sfatul sa mergi pe langa New York si, daca reusesti, o sa economisesti un pic cu drumul
2. Zone turistice pe partea de est pe care le stiu eu:
Intra pe site-ul CIEE, o sa gasesti toate zonele unde trimit ei studenti
3. Am lucrat chelnerita vreo 2 ani si, mai intotdeanuna (99,9%) faci bani mai bine decat orice job platit pe ora. N-as face alt job daca as avea ca optiune sa fiu server.
4. Chiria reflecta de obicei nivelul de trai in zona respectiva: cu cat mai mare, cu atat e zona mai selecta. 60-70$ pe saptamana e decent pentru MidWest (cred eu), dar pe coasta de est (in care aglomerarea urbana e mult mai mare), cred ca preturile cresc un pic. Daca primesti oferta de cazare, incearca sa nu semnezi contract pe toata vara, sa poti sa fii liber sa pleci daca nu-ti convine.