Credit BRD
Buna . In sfarsit mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa ma inscriu in program insa m-ar interesa sa aflu daca sunt printre voi si care au plecat cu credit BRD . din cate stiu e destul de actual dar daca a fost cineva poate e dragutz sa lase detalii cat mai explicite , costul total , cum funtioneaza exact creditarea , etc. alta nedumerire e legata de agentii , am tot citit pe aici si concluzia e ca nici una nu e tocmai ok. eu as opta pt AE.
MS anticipat si astept cu nerabdare raspunsuri!
credit BRD
MS mult cornel.
Parintii sau cooimprumutatul trebuie doar sa garanteze sau sa dovedeasca ei o anumita suma , salariu , etc?
Am inteles din cele relatate de tine ca primul pas este inscrierea in program echivalenta cu "abordarea" agentiei , in cazul meu AE. Din cate stiu eu ei se ocupa cu gasirea unui job (asta daca nu doresti job independent , evident , nu e cazul meu) si mai apoi intermediaza colaborarea cu BRD( pentru ca trebuie sa dea si ei anumite acte pentru aprobarea creditului). Stii vreun caz concret care a plecat folosind creditul BRD?
pt Alexandra
buna, Alexandra.
stiu ca esti tare incantata de plekrea in sua.Ma bucur pt tine, dar iti sugerez din proprie experienta sa nu te entuziasmezi prea tare pt ca s-ar putea sa ramai profund dezamagita.Eu am fost anul trecut in Sua cu amerikan exp si la inceput eram ff incantata, toata lumea se purta frumos cu mine, pana am plecat...apoi parca nici nu am mai existat, desi mi-au promis "consliere"24din24.bulshit.am avut o cazare de toata jena, un job cik de 40h pe sapt.cand colo nu erau nici macar30...nu am avut bani nici de o paine,a fost ff nasol, am vb si cu sponsorul de viza, au zis k nu e problema lor ci a celor de la AE.in fine, una peste alta am scos-o cu greu la kpat,dar sfatul meu e sa ai mare grija, iar dc auzi de vre-un Calin Voicu sau Ovidiu H. sa te feresti de ei k de naiba.iar despre creditul la brd...pff si ala e o mare teapa, o sa iti rupi oasele numai k sa dai banii aia inapoi sa nu o sa te alegi cu mai nimic.am o prietena care a luat asa credit 2500$ k sa plece, s-a intors cu exact 2700 si a avut 2 joburi unul de zi unde facea 7.25$/h 8h/zi, 5 zile pe sapt park si unul de noapte unde castiga 9$/h , dormea in medie cam 3h pe zi.lucra de la 9dim la 17 si de la 19.30 la 4 dim jobul de noapte. si eu am avut 3 joburi si tot a fost ff greu.
iti doresc succes si sa ai mare grija!
Dada
intrebare
Buna
Eu m-am inscris sa plec in State tot cu American Experience, habar nu am avut ca ar fi neseriosi doar ca am citit si multe mesaje nu ff imbucuratoare despre ei.
Pachetul ales este cel cu job asigurat si chiar nu as vrea sa am probleme cand ajung acolo.Deja am platit avansul de 200 de $ si acum caut job.
Azi am primit o oferta de la o cunostinta din State(nu stia ca m-am inscris si abia a aflat) si mi-a zis ca poate sa imi ofere job dc plec prin self placement.In cazul meu se poate sa imi schimb optiune?Sa trec de la job asigurat la self placement?in conditiile in care am dat deja avansul.
Va rog mult daca stiti sa imi dati si mie un raspuns, fie pe mail fie pe messenger.
Messengerul este babygirl_anna007@yahoo.com
Va raman recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu ceva raspunsuri
ce figuri pe tine Dada
vezi ca nu-ti ies calculele in primul rand:
7.25$ x 40h = 290$ / sapt x 12 sapt = 3500$ la primul job
9.00$ x 32h (aprox) = 288$ / sapt x 10 sapt = 2900$ la al doilea job
3500 + 2900 = 6400 din care scazi chiria 1200 maxim si mancare 800 si tot raman vreo 4400$ (asta ca am pus chiria 100/sapt si mancare din greu dar stii bine ca nu dai atatia bani pe ele)
asa ca mai bine spune pe ce ati cheltuit banii si nu ca salariul din america nu-ti acopera creditul ...ca asta e o mare vrajeala.
mai gandeste-te cand spui si la altii intamplarile tale ca poate te cred vreunul, eu NU !!!
pt ionel_danciu
Mai nush ce sa zic,da poti sa crezi ce vrei.ma bucur k stii sa socotesti, numa stii vb aia , socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa...Cine are urechi sa auda f bine, cine nu ..o sa vada...A si app mankrea in statiune e de 2-3x mai scumpa dekt in mod normal, adik o paine e intre 4 si 8$(ma refer aici la o paine comestibila, gasesti si la 1,99$ dar e dulce, se lipeste d dinti, e k naiba) iar despre mankrea sanatoasa, adik cea pe kre o numesc ei "organik " sa nu mai vorbim, am dat 8$ pe o rosie...dar nah, poate tu stii mai bine si nu vreau sa zici k mam trezit si yo desteapta...
bafta;)
ionel-ionel-u-le
iar chiria a fost 1320$+ 150$ depozit si s-a platit in avans 100$/sapt, deci 80 vine ca sa nu te mai chinui sa faci socoteli.iar din depozit nu am primit inapoi toti banii pe motiv k nu am avut apa 2 sapt, si a venit instalatorul, a invartit de un buton pe acolo si a taxat 150$( pe proprietara, nu pe noi), apoi a pikt clima pe geam(era pusa numai de forma), s-a infundat vana, wc, la buktarie chiuveta,(erau infindate knd am ajuns, stateam cu orele sa se goleask apa) ma rog nu mai stiu ce s-a mai intamplat.si la sfarsit a zis proprietara k nu a stors destiu bani de pa noi si ce ar fi sa mai scada si din depozit, ca de' banii de chirie i-am platit in avans...

american experience e cea mai buna alegere
buna ideea sa pleci cu Work and Travel
despre credit poti sa afli mai multe de pe site-ul BRD sau chiar de la AE.
in principiu creditul iti acopera toate cheltuielile insa trebuie sa fii inscrisa in program, sa ai un job ales pt la vara si sa mai ai cel putin un girant (sau cooimprumutat le spun cei de la banca ... de preferat parinti) care sa garanteze ca o sa-ti platesti imprumutul.
iar cu agentia treaba e simpla...daca te inscrii din timp si stii ce vrei sa faci la vara.
succes si sper sa ai cea mai tare vara!
cornel